“COVID-19’DA GÜNCEL DURUM VE AŞILAR” KONULU SÖYLEŞİ

Değerli meslektaşlarımız;

Ülkemizde toplumsal aşılamanın başladığı bu günlerde mevcut COVID-19 aşıları, aşı karşıtlığı, toplum bağışıklığı konularının konuşulacağı  “COVID-19’DA GÜNCEL DURUM VE AŞILAR” konulu söyleşimiz 19 Ocak 2021 Salı günü saat 20:00’de Prof.Dr. İ. Tayfun Uzbay ile  gerçekleştirilecektir.

Söyleşi Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek olup  bağlantı linki yayın öncesi meslektaşlarımızla paylaşılacaktır.

Söyleşiye tüm meslektaşlarımız davetli olup , katılım için bilgilerinize sunarız.

PROF. DR. İ. TAYFUN UZBAY

1959 yılında Ünye - Ordu'da doğdu. Ünye Lisesi mezunudur. Lisans derecesini 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden aldı. Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATA) Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında 1992 yılında doktora eğitimini tamamladı. 1995 yılında doçent unvanı aldı. 1997-1998 yıllarında TÜBİTAK ve Kuzey Teksas Üniversitesi bursları ile Amerika Birleşik Devletleri’nde, Kuzey Teksas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Merkezi, Farmakoloji Bölümünde ve 1999 yılında Cagliari Üniversitesi bursu ile İtalya’da, Cagliari Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Toksikoloji Bölümünde Araştırıcı Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 2003 yılında profesör unvanı aldı. 2003-2011 yılları arasında GATA Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı, 2011-2013 yılları arasında GATA Yüksek Bilim Konseyi Üyesi olarak çalıştı. 2013 yılında kendi isteği ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli oldu. Halen Üsküdar Üniversitesinde Rektör Danışmanlığı, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir.

15 Ocak 2021 - Okunma Sayısı : 1067