EDAK- GÜNEY ECZA KOOP.TAN ÇEVREYE BİR KATKI DAHA !
EDAK- GÜNEY ECZA KOOP.?TAN ÇEVREYE BİR KATKI DAHA !
Eczane eczacılığının ekonomik dayanışmasına en iyi örneklerden birisi olan EDAK- GÜNEY ECZA KOOP. sosyal projeleri ile de toplum bilincini yükseltmeyi her zaman ilke edinmiştir. Bildiğiniz gibi eğitime destek kampanyası adı altında üzerimize düşeni yapmış bulunmaktayız. Şimdi de miadı geçmiş ilaçların çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen teknoloji ile imha edilmesine yönelik yeni bir projeye başlıyoruz. İnsan ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan miadı geçmiş ilaçların doğru yöntemlerle toplanması ve imha edilmesi için gerekli prosedürü uygulamak konusunda bizimle işbirliği içerisinde olacağınıza inanıyoruz.
Siz değerli üyelerimizin ilaç atıklarını aşağıda açıklandığı şekli ile 17 Ocak -15 Şubat 2008?e kadar eczanelerinizden toplayarak imha edilmek üzere İstanbul?da yerleşik bir imha tesisine (www.ekolojikenerji.com.tr) naklini gerçekleştireceğiz.
Eczanenizde bulunan miadı geçmiş ürünleri bize teslim etmeden önce isteğiniz doğrultusunda iki farklı yöntemle yasal prosedürü tamamlayabilirsiniz.
Birincisi; ürünleri adetleriyle birlikte listeleyip Vergi Dairesi ve Sağlık Müdürlüğü?ne onaylattıktan sonra gider gösterebilirsiniz.
İkincisi ise; muhasebeciniz ile mutabakata vararak % 5?e kadar fire gösterebilirsiniz.
Ürünlerin eczanenizden alınması aşağıda belirtilen gün ve saatlerdeki sevkıyat araçlarımızla daha öncesinden sevkıyat personelimizden temin etmiş olduğunuz kırmızı renkli ?TIBBİ ATIK? torbası içinde alınacaktır.
Ancak şurup gibi sıvı atıkların ve pomat gibi metal ambalajlı atıkların imha tesisi tarafından kabulü sadece plastik bidonlar içinde yapılacağından, atıklarınızın kooperatifimiz görevlilerince ayrıştırması yapılarak, Çevre Bakanlığı lisanslı firma aracılığı ile sevkiyatı ve teslimatı gerçekleştirilecektir.
Dolmuş, otobüs ve kargo ile sevkıyat yapmakta olduğumuz eczanelerimizin bu hizmetimizden faydalanabilmesi için belirtilen günlerde araçlarımızın dağıtım yaptığı en yakın üye eczanemize bırakmaları gerekmektedir.
Kooperatif üyesi olmayan eczacılarımız topladıkları poşetleri en yakın Kooperatif üyesi eczacılarımıza bırakabilirler
NOT: Psikotrop ve Uyuşturucu nitelikli ilaçları, Sağlık Müdürlüğü?ne bilgi verip tutanak altına aldırmadan teslim etmeyiniz.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
EDAK - GÜNEY ECZA KOOP.
MİADI GEÇMİŞ ÜRÜNLERİN ECZANELERDEN TOPLANMA PERİYODU
|
|
01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2832
|