HABER YENİLENMİŞTİR. TARTI ALETLERİ KONTROL VE MÜHÜRLENMESİ HAKKINDA!!!

               3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunu gereği, ticari faaliyetlerde kullanılan tartım aletlerinin periyodik kontrollerinin yapılarak mühürlenmesi gerekmektedir.

         2012 yılı Ocak ayından sonra alınmış olan ve üzerinde yeşil M logosu olan dijital tartım aletleri ile Ticaret Bakanlığı onaylı kefeli terazilerin muayeneleri Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş özel şirketler tarafından yapılacaktır. T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, 2012 yılı öncesinde alınmış ve muayenesi yapılmamış tartım aletleri muayene kapsamına alınmayıp, cezai işlem (1.500 TL) uygulanacağı bildirilmişti.

        2012 yılı sonrasında alınmış veya 2012 yılından sonra mühürlenmiş hassas terazilerin muayene ve mühürlenme işlemeleri  yetkilendirilmiş şirketler aracılığıyla yapılabilecektir. Odamız tarafından görüşülen firma bilgileri ve "MUAYENE BAŞVURU BELGESİ" ekte sunulmuştur.  

        Not: Terazilerini 2012 öncesi almış olan, veya 2012 den sonra mühürlenmemiş terazisi olan meslektaşlarımızın yeni terazi almaları gerekmektedir. 2012 sonrasında alınmış kefeli terazilerin onaylı olup olmadığını Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Metaluriji Müdürlüğü'nden teyit ettirilebilir.

        Bilgilerinize sunulur.

 

KSK KALİBRASYON VE EĞİTİM HİZMETLERİ

İletişim - Gül Neşe ECER

Cep No: 535 - 896 01 90

Telf - 324 - 325 16 44

ksk.kalite@hotmail.com

 

AS KALİBRASYON

İletişim - Metin KURAL

Telf - 322 - 247 07 43

info@askalibrasyon.com

AS KALİBRASYON
KSK KALİBRASYON

27 Şubat 2014 - Okunma Sayısı : 4174