HASSAS TERAZİLERİN MUAYENE İŞLEMLERİ HAKKINDA

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;

Bilindiği üzere eczanelerimizde kullanmış olduğumuz hassas terazilerin muayene işlemlerinin her iki yılda bir yapılması gerekmektedir. Muayene başvurularının ilgili kanun gereği Şubat ayının son iş gününe kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu kapsamda 2021 yılında satın alınan ya da herhangi bir yetkili muayene servisi tarafından 2021 periyodik muayenesi yapılan tartı aletlerinin muayene işlemleri için eczacılarımızın başvurularının 28 Şubat 2023 Salı günü mesai bitimine  kadar tamamlaması gerekmekte olup, bilgilerin Bakanlık sistemine doğru girilebilmesi adına Ekte bulunan başvuru belgesinin  2 nüsha  doldurulması, ıslak imza/kaşe yapılması ve bir nüshası eczanede kalarak, diğer nüshasının 21 Şubat 2023 Salı günü mesai bitimine kadar Odamıza ulaştırılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilemeyecektir.

Bilgilerinize sunulur.

 

Notlar:

- Yetkili muayene servisleri tarafından elektronik hassas teraziler ile eşit kollu teraziler muayene edilebilmektedir. Eşit kollu terazilerde kullanılan gram takımlarının muayenesi TSE  tarafından yapılmaktadır. (Gram takımları için başvuru linki: https://basvuruportal.tse.org.tr/)

Başvuru formunda doldurulan bilgiler anlık sisteme kayıt edileceğinden bilgilerde herhangi bir hata olması durumunda sistemde herhangi bir değişiklik söz konusu olamayacağından Muayene Başvuru Formunun dikkatli doldurulması gerekmektedir.

- Muayene işlemleri için geçerlilik Bakanlıkça yıl bazında değerlendirildiğinden 2021 yılı içerisinde muayene yaptırmış veya satın almış tüm meslektaşlarımızın yine 21 Şubat 2023 tarihine kadar muayene başvurusu yapmaları gerekmektedir.

29 Aralık 2022 tarihli, 32058 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik gereği muayene ücreti KDV hariç 250,00 TL olup, muayene sırasında tahsil edilecektir.

- Kalibrasyon işlemleri ile muayene işlemleri birbirinden ayrı işlemler olup, hassas teraziler için kalibrasyon işlemlerinin yapılmasına gerek olmayıp, termometre ve ısı nem ölçerler için kalibrasyon yapılması gerekmektedir.

- 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun ilgili maddesi gereğince beyanname vermeyen, damgası kopmuş, muayene süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılacak denetlemelerde idari para cezası ile beraber söz konusu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildiğini bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

05 Ocak 2023 - Okunma Sayısı : 2090