İLAÇ FİYAT FARKLARI HAKKINDA;

· Türk Eczacıları Birliği'nin 04126 sayılı yazısında;

İlaç Fiyat Kararnamesi ile değişen ilaç fiyatlarından kaynaklanan fiyat farklarına ilişkin daha önce yayınlanmış olan aşağıdaki listede yer alan tüm firmalar, söz konusu fiyat farklarını ödediklerini beyan etmiştir. Bu firmalara ilişkin fiyat farklarının geri ödenmesine ilişkin sorun yaşayan eczacılarımızın sorunlarını www.teb.org.tr üzerinden veya faks ile Türk Eczacıları Birliği'ne bildirmeleri gerektiği bildirilmiştir.

Karşılayan FirmalarAbdi İbrahim, Abdi İbrahim-Tripharma, Adeka, Alcon, Ali Raif, Astra Zeneca, Aventis Pharma, Bayer, Bilim, Boehringer Bristol Myers, Cansın, Deva, Deva-Carlo Erba, Drogsan, Eczacıbaşı, Eczacıbaşı-Baxter, F.Frik, Farmed, Glaxo, Guerbet, İ.Ethem, İlsan, İsse, Lilly, Merck İlaç, Merc Sharp&Dohme, Nobel, Novartis Consumer, Novartis Pharma, Opakim, Organon, Orna, Pfizer, Pfizer-Pharmacia, Roche, Santafarma, Schering Plough, Servier, Solvay, Solvay-Vitamed, Taymed, Tüm Ekip, UCB Pharma.

Karşılamayan Firmalar

Schering Alman, Sanofi, Abbott, Wyeth, Novo Nordisk, Serono, Lundbeck, Braun İrengün, Dem İlaç, Erkim, Farmatek, Fresenius, Gen İlaç, Hemat, Med İlaç, Medatek, Medsan, Nutrifarma, Pierre Fabre, Say, Sodhan, Yeni Şark

· Türk Eczacıları birliği'nin 04127 sayılı yazısında;

Aşağıda yer alan ilaç firmaları, 1 Mart 2004 tarihli döviz kuru ayarlaması ile oluşan fiyat farklarının tamamını depolar kanalı ile ödediklerini beyan etmişlerdir. Bu firmalar ile fiyat farklarının geri ödemesine ilişkin sorun yaşayan eczacılarımızın sorunlarını www.teb.org.tr üzerinden veya faks ile Türk Eczacıları Birliği'ne bildirmeleri gerektiği bildirilmiştir.

Karşıladığını Beyan Eden Firmalar

Abdi İbrahim, Abdi İbrahim-Mecom, Abdi İbrahim-Tripharna, Adeka, Alcon, Ali Raif, Astra Zeneca, Aventis, Bayer, Bilim, Berksam, Boehringer Ingelheım, Biofarma, Bristol Myers Squıbb, Eczacıbaşı-Baxter, Eczacıbaşı I. Pazarlama, Eczacıbaşı I. Sanayi, Fako, Fako (atlas), Glaxo Smıthklıne, İlsan, Johnson&Johnson, Lılly, Lundbeck, M.Nevzat, Merck Sharp& Dohme, Novartıs, Novo Nordısk, Pfizer, Pharmacıa, Pierre Fabre, Roche, Sanofi-Synthelabo, Sanovel, Sanovel(Aset), Santa Farma, Serono, Solvay, Taymed, Tüm Ekip, Wyeth

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3945