SSK-ENDİKASYON DIŞI İLAÇ KULLANIMI HAKKINDA;

Türk Eczacılar Birliği'ne , T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK ilaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı?ndan gelen 22/09/2006 tarih 54135 sayılı, yazı ile; Kurumca bir ilacın Sağlık Bakanlığı?nca endikasyon dışında kullanılması Sağlık Bakanlığı. tarafından kişiye verilen özel kullanım iznine istinaden SSK Genel Müdürlüğü'nün onayı ile mümkün bulunduğu, söz konusu durumda Sağlık Bakanlığı izni, sağlık kurulu raporu ve sağlık karnesi ön yüz örneği ile birlikte hastanın kendisi veya yakınının ( yakınlık durumunun dilekçede belirtilmesi koşuluyla ) kuruma başvurması gerektiği, kurumca da ilacın kullanımı için hastanın adresine gönderilmek üzere yazıl, izin verildikten sonra ilaç sözleşmeli eczaneler tarafından reçete, rapor ve Genel Müdürlük izin yazışma ( bir örneği reçeteye eklenerek) istinaden provizyon merkezi ile irtibata geçilerek temin edildiği, ancak son zamanlarda sık sık hasta veya yakını verine eczacıların kendileri tarafından başvuru dilekçeleri gönderildiği, bu dilekçelerin işleme alınmadığı bu nedenle hem hasta hem de eczacı için mağduriyet söz konusu olduğu bu gibi durumlara sebebiyet verilmemesi açısından endikasyon dışı kullanım için hastanın kendisi veya yakını ( yakınlık durumunun dilekçede belirtilmesi koşuluyla ) tarafından dilekçenin yazılması ekinde Sağlık Bakanlığı izni, sağlık kurulu raporu, sağlık karnesi ön yüz. örneğinin bulunması, başvuruların elden veya posta yoluyla SSK'ya gönderilmesi gerektiği bildirilmektedir.

ek_dosya

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3869