Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği(Sıra No:7)

T.C.Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 25.07.2006 tarih B.13.2.SSK.5.02.07.00/XVII- 81034- 034- 43492 sayılı yazı ile, 29.04.2006 tarih 26153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği ( Sıra No:6) hükümlerinin 15.05.2006 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği;bundan sonra Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan 17.05.2006 tarihli ve 13.06.2006 tarihli, Tedavi Yardımına İlişkin Genelgeleri ile,31.05.2006 tarih 26184 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği ( Sıra No:7 ) hükümlerinin de Kurum Yönetim Kurulu kararı ile onaylandığı bildirilmektedir.
Bunagöre;

1-Tebliğ eki Sadece Yatan Hastalarda Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek İlaçlar Listesine (EK-2/B) "39.L-Orrüthin-L-Aspartat" etken maddesi "İç Hastalıkları veya; Pediatri Uzmanları tarafından Sağlık Bakanlığı'nca onaylanmış endikasyonlarında reçete edilir" kaydı ile ilave edilmiştir.

2-Tebliğin eki Ayaktan Tedavide Sağlık Kurulu Raporu İle Verilebilecek İlaçlar Listesine (ÇK-2/C) " 64.Aprepitant" etken maddesi "Yüksek doz sisplatin (50mg/m2 ve üzeri) kemoterapi rejimleri ile gelişen yada kök hücre destekli yüksek doz kemoterapi uygulamaları sonrası gelişen emezisin önlenmesinde, bu durumların Sağlık Kurulu Raporuyla belirtilmesi halinde; ödenir." Kaydı ile ilave edilmesi,

3-Tebliğ eki Sistemik Antimikrobik Ve Diğer İlaçların Reçeteleme Kuralları (EK-2/A) "188.Isotretinoin + Eritromisin" etken maddesi "Sadece Cilt Hastalıkları Uzman Hekimlerince" kaydı ile, "189.Multivitamin Pronatal" grubu "Sadece Gebelikte" kaydı ile ilave edilmesi,

4-Tebliğin 12.7.2.nci maddesinin (b) bendinin birinci fıkrasında yer alan ilk parantez içi düzenlemeye "Zotepine" etken maddesi, Tebliğ Eki Sistemik Antimikrobik ve Diğer İlaçtarın Reçeteleme Kuralları (EK-2/A) listesinin 149. sırasına "Eprosartan Mesilat" etken maddesi ilave edilmesi,

5- 31.05.2006 tarihli, 26184 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'nin (Sıra No:7); -İlaçla ilgili 7,8,9,10,11,15,16,1-7. maddelerinin Tebliğin 28. maddesinde belirtilen tarihten itibaren (15.05.2006) geçerli olması,

-29.04.2006 tarihli, 26153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tedavi Yardımına ilişkin 6 sıra no?lu Tebliğin "10.2 Diyaliz Tedavileri" başlıklı bölümünün son paragrafında yer alan; periton diyalizi uygulamasında kullanılan solüsyonlar reçeteye yazılarak temin edilmekte olup; bu maddede söz konusu solüsyonların maximum miktarları belirtilmiş, 31.05.2006 tarihli, 26184 sayılı Tebliğin 6. maddesinde bu miktarlarda değişiklik yapılmıştır.

Söz konusu Tebliğin 10.2 maddesinin son paragrafının periton diyaliz solüsyonlarının miktarları ile ilgili hükümlerinin ve bu paragrafta yer alan miktarların hesaplanma kriterlerinde 31.5.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Tebliğin 6. maddesi ile yapılan değişikliklerin 15.5.2006 tarihinden itibaren geçerli olması;

Yönünde karar alındığı bildirilmektedir.

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
    SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı (Devredilen)

Sayı : B.13.2.SSK.5.02.07.00/XVII- 81034-034-43492
Konu : İlaç Listesi

GENEL YAZI

29.04.2006 tarihli, 26153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve Yönetim Kurulumuzun 02.05.2006 tarihli, XVII/203 sayılı karan ile SSK Başkanlığı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı olarak onaylanan 2006 Yılı Tedavi Yardımı Tebliğinin ilaçla ilgili hükümleri 15.05.2006 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bu Tebliğ yayımlandıktan sonra, Talimatla ilgili yeni düzenlemeler yapılmış ve bu düzenlemeler;
-Maliye Bakanlığı'nın 17.05.2006 tarihli Tedavi Yardımına İlişkin Genelgesi yayımlanmış ve Genel Müdürlük Makamının 09.06.2006 tarihli, 858 sayılı yazısı ile onaylanmıştır.
-Maliye Bakanlığı'nın 13.06.İ2006 tarihli 23 nolu Tedavi Yardımına İlişkin Genelgesi yayımlanmış ve Genel Müdürlük Makamının 21.06.2006 tarihli, 935 sayılı yazısı ile onaylanmıştır.
-31.05.2006 tarihli, 26184 sayılı Resmi Gazete'de Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği yayımlanmış olup, Yönetim kurulumuzun 14.06.2006 tarihli, XVII/290 sayılı karan ile onaylanmıştır.

Bu durumda;

hususlarında bilginizi ve buna göre gereğini önemle rica ederiz.

Dr.Yusuf Ziya ODABAŞ
Genel Müdür Yardımcısı G.

Opr.Dr. Sami TÜRKOĞLU
Genel Müdür V.