DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM


            Ülkemizin iktisadi, toplumsal ve siyasal açılardan zor günlerden geçtiği, eczacılar olarak bizlerin meslek alanımıza yönelik önemli sorunlar ile boğuştuğumuz bir dönemde Eczacı Odamızın Genel Kurulunu ve seçimlerini 21-22 Eylül tarihlerinde yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik. Özellikle tek liste ile seçime gidilen genel kurullara, eczacı kamuoyunun katılımının düşük olduğu anlayışının tam aksine toplantı salonuna sığmayacak derecede bir katılım olması bizleri son derece memnun etti. Mersin Eczacısı bir kez daha farklılığını göstermiş oldu. Bu anlamda gerek genel kurula gerekse seçimlere katılan tüm meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

            Önümüzdeki dönemin her anlamda zorlu geçeceği konusunda hepimiz hem fikiriz. Ancak, Birlikte hareket ettiğimiz ve örgütlülüğümüzü güçlendirdiğimiz sürece tüm zorlukların üstesinden geleceğimize de inanıyoruz. Bu anlamda, tabanda örgütlü, merkezde güçlü bir TEB yapılanması için yakın bir tarihte gerçekleşecek olan TEB genel kurulunu ve seçimlerini de önemsiyoruz. Büyük kongreye sunacağımız önergeler ile mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm olmak istiyoruz.

            Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de, temel ilkelerimiz olan; şeffaf, dinamik, eşitlikçi, adil, ötekileştirmeyen, katılımcı, demokratik ve üretken yapımızla, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı koruyup, geliştirecek ve geleceğe hazırlayacak adımları sadece seçilen kurullarımız ile değil, temsilcilerimiz, komisyonlarımız ve tüm üyelerimiz ile hep birlikte atacağız.

            Mesleğimiz için, Meslektaşlarımız için; ilk günün heyecanı, yılların tecrübesiyle çıktığımız bu yolda, siz değerli meslektaşlarımın katkılarıyla güzel günlerde yaşamak dileğiyle,

            Saygılarımı sunuyorum.