BASIN AÇIKLAMASI


Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır’a mevzuata aykırı bir şekilde eczane açmak isteyen ve dosyası reddedilen bir eczacı yakını tarafından 28.10.2022 Cuma günü aracının önü kesilerek yapılan fiziki saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, mesai saati bitişi sonrası 13.10 sularında aracıyla takip ettiği Oda Başkanımızın aracının önünü keserek araç içinde ve dışında darp ettikten sonra çevredeki vatandaşların müdahalesiyle aracına binerek olay yerinden kaçmıştır.

Ne yazık ki şikayetimiz üzerine yakalanan  şahsın, yaşanan diğer bir çok şiddet  olayındaki gibi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını öğrendik.
Yapılan saldırı sonrası emniyet birimleri ve adli mercilerde hukuki işlemler devam etmekte olup, saldırgan gerekli cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini ve bu türden saldırıların yasalar ve mevzuat çerçevesinde yürüttüğümüz muvazaa ile mücadeleden bizi alıkoyamayacağını herkesin bilmesini isteriz.

Mesleği ve meslektaşlarımızı savunmaya yönelik çalışmalarımızın karşısına çıkacak bu ve benzeri şiddet eylemlerinin, mücadelemizin meşruluğunu onaylamak ve birlikte mücadele azmimizi güçlendirmekten başka bir işlevi olmayacaktır. Mersin Eczacı Odası Başkanımız Uzm. Ecz. Özgün Sağır şahsında Odamıza yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz!!!

Tüm Türkiye'de Eczacı Odaları, kanunların kendilerine verdiği görev gereği mesleki ve etik değerleri korurken,  Eczacılar ise birinci basamak sağlık kuruluşu olarak sundukları koruyucu sağlık hizmetleri gereği bireylerin en kolay ve hızlı ulaşabildikleri etkin ve yaygın  sağlık hizmet sunucuları olarak görevlerini dün olduğu gibi bugün de yoğun çaba ve fedakarlıkla yerine getirirken şiddet eylemleriyle karşı karşıya kalmaları ve bu noktada sağlık çalışanlarının  hukuki koruma kalkanına sahip olmamaları kabul edilemez. Her gün ülkenin farklı bir yerinde gerçekleşen bu şiddet eylemlerine artık dur demenin zamanı çoktan geldi de geçiyor. Bu noktada sorumluları görevlerinin gereğini yapmaya, kime karşı yapılırsa yapılsın bu şiddet eylemlerini durdurucu önlemleri almaya çağırıyoruz. 

 

Mersin Eczacı Odası Başkanımız Uzm. Ecz. Özgün Sağır’a geçmiş olsun diyor, bu türden alçakça saldırıların mesleki ve etik değerleri korumak için mücadele eden bizleri bir adım bile geri attırmayacağını siz değerli meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz, burada bulunarak bize desteklerini sunan dostlarımız ve bizi yalnız bırakmayan basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna ilan ediyoruz. 31.10.2022

                                                                      

                                                                                                           Mersin Eczacı Odası

                                                                                                            Yönetim Kurulu